Kalender en nieuws

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van de Sectie vwo-wo van het ICLON, met nieuws op het gebied van aansluiting, studiekeuze en kennismaking met de wetenschap.


Maak kennis met...

Hoe ziet een dag in het leven van een student Chinastudies, een student Franse taal en cultuur of een student Oude culturen van de Mediterrane Wereld eruit? Bekijk de filmpjes!


Reanimatielessen op school

De Hartstichting biedt middelbare scholen ondersteuning bij het geven van reanimatieles. Leerkrachten worden opgeleid tot reanimatie-instructeur en kunnen vervolgens zelf de leerlingen een reanimatieles geven. In de lessen leren jongeren reanimeren en een AED bedienen. Na 4 lesuren weten ze wat ze moeten doen bij een hartstilstand.


Leiden lanceert Verwonderpaspoort voor scholen

Tijdens de Wetenschap en Technologie Academie op 23 september 2015 heeft de Leidse wethouder Frank de Wit het eerste Verwonderpaspoort in ontvangst genomen. Met dit paspoort kunnen kinderen, al dan niet in schoolverband, kennismaken met wetenschap.


Zomerschool 2016

Ook in 2016 organiseert het ICLON een zomerschool tegen zittenblijven samen met middelbare scholen uit de regio, zo besloten de rectoren samen met de projectleiding afgelopen week. Daarnaast is besloten dat de zomerschool gaat uitbreiden: meer scholen mogen meedoen en er gaat een proef draaien met een vmbo-t groep wiskunde. Leerlingen van middelbare scholen kunnen op deze zomerschool achterstanden inlopen, waardoor zittenblijven niet nodig is.


Start project met regelluwe scholen

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) start het project regelluwe scholen. Scholen mogen plannen indienen waardoor OCW tijdelijk enige soepelheid in regelgeving in acht zal nemen.


Bronnenwijzer.nl

Via open access kun je gratis gebruik maken van de resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Handig voor werkstukken, zoals het profielwerkstuk op het vwo.