Nieuws

Spotlight op LAPP-Top deel 5: Wie sagt man das auf Deutsch?

Wat is Duits? Op het eerste gezicht lijkt dat een simpele vraag, maar schijn bedriegt. Berusten onze vooroordelen en stereotypen op waarheid? En hoe zit het met de verschillen tussen Nederland en Duitsland, of juist de overeenkomsten? De gemotiveerde scholieren die deelnemen aan LAPP-Top ‘Duitse taal en cultuur’ weten binnenkort wél een antwoord op deze, en vele andere vragen. Zes weken lang duiken de leerlingen in de taal, cultuur en geschiedenis van onze oosterburen. Want Duitsland is niet alleen voetbal en lederhosen, het is zoveel meer.


Spotlight op LAPP-Top deel 4: de volmaakte voordracht

Waarom hangt iedereen bij de ene docent aan de lippen, en zitten we bij een ander de hele les te tekenen? Wat is eigenlijk het geheim van een goede speech? Of anders gezegd: wat maakt iemand overtuigend? In het gloednieuwe LAPP-TOP programma Recht, retorica en democratie zullen scholieren de antwoorden op deze vragen zoeken, en ook aan den lijve ondervinden. Met een afwisselend programma van colleges en praktijklessen zijn zij straks expert in ‘de kunst van het spreken’.


Spotlight op LAPP-Top deel 3: Gouden glorie van de Islam

'Marmeren gebouwen en gouden paleizen met gordijnen van brokaat: het doet je misschien vooral denken aan duizend en één nacht. Maar dit is niet slechts een sprookje, want het Bagdad in de 9e eeuw zag er in werkelijkheid zo uit! Met de huidige chaos in het Midden-Oosten zou je bijna niet beseffen dat er een grandioze glorietijd aan de grondslag van de islamitische cultuur ligt. De scholieren van het nieuwe LAPP-TOP Islam programma verdiepen zich in deze godsdienst. ‘We leren hier zo weinig over op school. Meer mensen zouden zich in de Islam moeten verdiepen.'