Russische studies 2016

Rusland is een spannend land. Het gaat daar allemaal anders dan hier. De taal, de gewoonten en gebruiken zijn anders, maar toch zijn er ook veel overeenkomsten.

Rusland - ver weg en toch zo dichtbij

Rusland is een spannend land. Het gaat daar allemaal anders dan hier. De taal, de gewoonten en gebruiken zijn anders, maar toch zijn er ook veel overeenkomsten. Je vindt bijvoorbeeld heel veel Nederlandse woorden in het Russisch. Deze woorden zijn meegenomen door Peter de Grote, toen hij hier in 1697  leerde schepen maken.   Het programma laat je kennismaken met allerlei onderdelen van de studie Russische Studies. Zo krijg je een goed inzicht waar de studenten van onze opleiding zich mee bezig moeten houden.  
Je krijgt een snelcursus Russisch lezen, waarbij je het Cyrillische alfabet leert met de basisgrammatica. Je krijgt ook antwoord op vragen als “Waar komt het alfabet vandaan? Is Russisch verwant aan het Hongaars?” Je hoort en ziet hoe Russen leefden onder het communisme. En je ziet een Russische film! Leer op een wetenschappelijke manier naar een film kijken. Om te laten zien dat je wat geleerd hebt houd je een presentatie  en maak je individueel  twee werkstukken. En tot slot staat er een excursie naar Amersfoort op het programma.


Programma

Het programma bestaat uit 6 bijeenkomsten plus een excursie. De colleges vinden plaats op vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur.


SLU's, motivatiebrief, toelating

Studielasturen (slu’s)
Wanneer je deelneemt aan het achtweekse programma in Leiden bedraagt de eventueel door je school te erkennen studielast 35 uur. Als je je profielwerkstuk bij het programma laat aansluiten, komen daar nog eens 80 uur bij.  

Motivatiebrief
Schrijf een brief van ongeveer 300 woorden waarin je iets over jezelf vertelt, welke universitaire studie je overweegt en waarom, en waarin je uitlegt waarom je aan juist dit programma wilt deelnemen.  

Toelating
Aan het programma kunnen maximaal 16 mensen deelnemen.

Aanmelden

De deadline voor het aanmelden voor LAPP-Top 2016 is inmiddels verstreken.

Contactpersoon

Mw.drs. T. Bouma

Laatst Gewijzigd: 19-11-2015